VEŠ. VEM. VEMO!

Veseli nas, da ste se v takšnem številu odzvali vabilu na Dneve za podjetne, ki so potekali ob 10. obletnici e-Vem od 2.11.2015 do 6.11.2015 v desetih mestih po Sloveniji. Glede na vaš pozitiven odziv, verjamemo, da ste dobili odgovore na vaša vprašanja, kot smo vam obljubili.

Lep pozdrav,
Ekipa e-Vem

Mesto Točka VEM Termin
Ljubljana GZS Zbornica osrednjeslovenske regije 2. 11. 2015
M. Sobota RRA Mura Murska Sobota 2. 11. 2015
Maribor OOZ Maribor 3. 11. 2015
Radovljica UE Radovljica 3. 11. 2015
Nova Gorica Izpostava AJPES Nova Gorica 4. 11. 2015
Novo mesto Podjetniški inkubator Podbreznik 4. 11. 2015
Celje OOZ Celje 5. 11. 2015
Velenje Izpostava AJPES Velenje 5. 11. 2015
Ptuj OOZ Ptuj 6. 11. 2015
Koper Izpostava AJPES Koper 6. 11. 2015

Vsi odgovori na enem mestu,
v enem dnevu.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja?

Imate poslovno idejo, a ne veste, kako jo ovrednotiti? Vas zanima, kje se skrivajo potencialne poslovne priložnosti? Bi radi napisali poslovni načrt, a ne veste, kako začeti? Vas zanima, kakšne finančne spodbude nudi država za zagon novonastalih podjetij?

Začenjate s poslovanjem?

Bi radi ustanovili podjetje, a ne veste kako? Vas zanima, katera dovoljenja potrebujete za opravljanje vaše dejavnosti ali poklica? Bi radi vedeli, katera poslovna oblika bi bila za vas najprimernejša? Ste upokojenec ali študent in vas zanimajo možnosti vaših podjetniških aktivnosti? Ste tujec in želite odpreti podjetje v Sloveniji in vas zanima, na kaj morate biti pozorni? Boste odprli s. p. in ne veste, kdaj voditi enostavno ali dvostavno knjigovodstvo oziroma kdaj priglasiti ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov?

Že poslujete?

Morali boste uporabljati davčne blagajne in želite izvedeti, kako se vključiti v sistem? Bi radi več informacij o vezani knjigi računov? Od 1. 1. 2016 se boste lahko prijavili v obvezna socialna zavarovanja le preko aplikacije e-Vem. Potrebujete več napotkov glede načina prijave? Vas zanimajo pravni in finančni vidiki zaposlovanja invalidov? Želite preoblikovati s. p. v d. o. o., a ne veste kako? Želite poslovati s tujino in vas zanima, kako je v tem primeru z DDV? Vas zanimajo stopnje prispevkov in obdavčitev za različne oblike dela (avtorska pogodba, podjemna pogodba, osebno dopolnilno delo, status kulturnega ali športnega delavca)?

Zapirate podjetje?

Vas zanimata poslovni in davčni vidik prenosa podjetja na naslednike? Ste pred prodajo podjetja in bi radi več informacij o obveznostih, ki jih pri tem imate do države? Želite vedeti več o davčni zakonodaji pri zapiranju podjetja? Vas zanima, kako zapreti s. p. ali d. o. o.?

Svoje izkušnje in znanje bodo z vami delila uspešna slovenska podjetja, ki delujejo na naslednjih področjih: Socialno podjetništvo, Ženske v podjetništvu, Inovativna podjetja, ki se širijo na tuje trge, E-poslovanje.

Organizatorji dogodka

Dogodke ob 10. obletnici e-Vem organizira Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT, GZS, OZS, AJPES, FURS, ZRSZ in ZZZS ter upravnimi enotami in ostalimi točkami Vem.